ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

9. veljače 2023.

2. sastanak projektnog tima Znanjem do zdravlja

U službenim prostorijama Centra Sirius u Zagrebu održan je dana  6. veljače 2023. godine  2. sastanak projektnog tima „Znanjem do zdravlja“.  Predsjednica i programska voditeljica za psihosocijalne programe prof. psihologije Mirela Miharija, kratko se osvrnula na dvije edukacije koje su bile provedene za programske partnere; našu Ligu klub Sv.Agata Glina te Brodoto iz Zagreba.  Sastanak je dalje bio usmjeren na nastavak predstojećih programskih aktivnosti, kao što su: izrada brošure o volontiranju, edukacije o jačanju stručnih kapaciteta pružanjem psihološke i savjetodavne pomoći.

Kroz online edukacije osposobljavat će se stručnjaci kao što su socijalni radnici, psiholozi, rehabilitatori (ERF) ili medicinske sestre (ako se nikako ne mogu naći ovdje spomenute struke) kao i studenti navedenih struka. Polaznici edukacija mogu dobiti potvrdu o završenoj edukaciji za psihološku komoru ili komoru socijalnih radnika ili komoru edukacijskih rehabilitatora.

Teme edukacije će biti:  upoznavanje sa specifičnim potrebama onkoloških bolesnika, važnosti psihičkog zdravlja i utjecaju bolesti na sve članove obitelji, krizne intervencije s naglaskom na rad s onkološkim bolesnicima, specifičnosti online i telefonskog savjetovanja, metode samopomoći namijenjene pomagačima koji provode krizne intervencije – kako bi razvili zdrave metode otpuštanja stresa.

Nadalje projektom će biti obuhvaćene teme o jačanju kapaciteta na osnaživanju javne svijesti. Svrha ove edukacije je  osmišljavanje medijske kampanje koja će ići na jesen, a bit će usmjerena rješavanju određenog problema u lokalnoj sredini svakog partnera u projektu.

Obveza svakog partnera je  organiziranje jedne javno-zdravstvene tribine, sa svrhom promidžbe i vidljivosti do kraja lipnja 2023.godine te priopćenje za medije, nastup na lokanim radio postajama, televiziji ili tiskovinama. Druga dio priopćenja u cilju ispunjavanja promidžbe i vidljivosti treba provesti u listopadu, kada kreće i medijska kampanja.

Sve informacije o projektnim aktivnostima možete pratiti na našim mrežnim stranicama, a način prijave na željene edukacije možete zatražiti putem e-maila ligaprotivrakakckz@gmail.com

Pogledajte sve novosti