Novosti

16. travnja 2024.

( Cro) GLOBE – ATHONE

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizira te Vas poziva da nam se pridružite na tradicionalnoj javnozdravstvenoj akciji (Cro)Globe-Athone kojom se pridružujemo međunarodnoj kampanji promicanja svjesnosti o ginekološkom raku.

Pod sloganom „Kretanjem protiv ginekološkog raka“, u subotu 20.4.2024.godine hodat ćemo prelijepim krajolikom Prekodravlja – Čambine i Bukevja,  te tako skrenuti pozornost na ginekološki rak. Sastat ćemo se u 10 sati ujutro kod Lovačkog doma na Čambini gdje će se okupljenom društvu obratiti  ginekolozi, a s povijesti i značaju ovog kraja upoznat će nas naši domaćini. Slijedi hodanje, a za sudionike je predviđen ručak i druženje.

Osnova borbe protiv raka je njegova prevencija. Najvažniji elementi te prevencije su tjelesna aktivnost, pravilna i uravnotežena prehrana, te prosvjećenost stanovništva. Cilj ove akcije je osvijestiti ginekološki rak, ukazati na mogućnosti prevencije te  poticati na zdravi  stil života kao osnovu sprječavanja svih sijela raka.

U slučaju lošeg vremena  akcija se odgađa

Predsjednica Andreja Lukić Suknaić, dr. med.

Pogledajte sve novosti