ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

15. siječnja 2018.

DR. ZLATKA NEMET LOJAN

Hladnog i pomalo tumornog 15. siječnja 2018. godine zauvijek nas je napustila dr Zlatka Nemet Lojan. Kao internistica i hematolog svoj životni put je podredila liječenju i spašavanju života bolesnih, a isto tako se posvetila i radu Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije.
Davne 1997. godine preuzela je vođenje županijske lige protiv raka i kao predsjednica do 2005. godine utkala je svoj profesionalni i privatni život u njen rad. Teško je pobrojiti sve aktivnosti koje je inicirala zato ćemo se prisjetiti samo nekih. Svakog studenog, mjeseca borbe protiv raka, ali i tijekom godina organizirana su predavanja s jednim glavnim ciljem „više znanja manje raka“. Bio je potreban veliki trud i agilnost kako bi se svake godine organizirao Ligin humanitarni koncert i druge aktivnosti s ciljem poboljšanja liječenja oboljelih od zloćudnih bolesti. Inicirala je osnivanje kluba žena oboljelih od raka dojke „Nada“ u Koprivnici koji je kasnije vodila vms Božica Šnajdar.

Jednom prilikom bliska članica Lige je nazvala dr Zlatku Nemet Lojan „zahuktalom lokomotivom koja vuče za sobom vagone entuzijasta“. Baš ta rečenica može najbolje opisati njen životni put. U osam godina njenog vođenja Lige održano je bezbroj edukativnih predavanja, tribina, radio-emisija, te napisano prigodnih članaka u novinama. Podijeljene su tisuće edukativnih brošura, nekoliko stotina žena besplatno je pregledano u cilju ranog otkrivanja raka dojke, prodano je šezdesetak tisuća božićnih čestitki, organizirano je nekoliko aukcija slika i humanitarnih koncerata. Za njenog vođenja Lige sakupljeno je oko dva milijuna kuna koje su do u lipu utrošene za kupnju medicinske opreme za zdravstvene ustanova na području naše Županije.
Na samom kraju može se reći da je dr Zlatka Nemet Lojan svoj život podredila liječenju i spašavanju života. Svoju životnu borbu na žalost je prerano izgubila u siječnju ove godine. Sigurni smo da je sada na mjestu gdje više ne mora razmišljati o bolestima, bolesnicama, lijekovima i liječenju. Na mjestu gdje više nema patnji i teškoća.
Hvala Vam na svemu što ste učinila za, možemo slobodno reći, svoju Ligu protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Željko Odobašić, predsjednik Lige

Pogledajte sve novosti