Novosti

5. studenoga 2018.

Klub ‘Prostata’ Koprivnica – kestenijada 2018

Održana kestenijada 2018.

Neke hrvatske udruge koje okupljaju članove s problemima prostate i ove, 2018. godine obilježile su kestenijadama svoj dan prostate (primjerice nedavno u Čakovcu). Obilježbi toga dana priključio se i koprivnički Kluba Prostata, što djeluje u sklopu županijske Lige protiv raka.
Kestenijada je, u kontinuitetu od 2012. godine, održana već sedmi put, prošle subote 27. listopada ispred Gradske tržnice u Koprivnici. Zainteresiranih građana, i za slasne pečene kestene ali i informacije o radu Kluba, osobito o problemima koje uzrokuju oboljenja muške žlijezde prostate, bilo je podosta i ove godine. Njima su učenici-volonteri nudili prigodan tiskani materijal, uključivo i pristupnicu Klubu. Bila je to i prigoda da neki građani podijele svoje zdravstvene probleme s nazočnim medicinskim osobljem.
Kestenijada je ispunila svoju višegodišnju, prije svega preventivnu zadaću: međusobno druženje članova, kao i susret s građanima, radi upućivanja kako očuvati zdravlje, u ovome slučaju srednjodobne i starije muške populacije. To se odnosi na urološke probleme uzrokovane bolešću prostate čemu je posebno izložena ova skupina građana.
Svojim dolaskom Kestenijadu su podržali brojni poznati građani, među kojima i neki gradski i županijski dužnosnici.
(db)

Pogledajte sve novosti