Novosti

24. listopada 2013.

Klub ‛Prostata’ Koprivnica – održana ‘Kestenijada 2013’

U subotu 19. listopada. po lijepom i ugodnom vremenu, koprivnički Kluba Prostata što djeluje u sklopu županijske Lige protiv raka, već treći put je kestenijadom obilježio svoj dan. Naime, pitom kesten simbol je ovoga kluba i brojnih drugih hrvatskih udruga s istim ili sličnim nazivom, koje okupljaju članove s problemima prostate.

Pred štandom Kluba ispred Gradske tržnice u Koprivnici gdje se peklo kestenje, okupljao se tijekom prijepodneva veći broj građana i znatiželjnika ne samo za pečeno kestenje nego i za informacije o problemima prostate i ostalim posve praktičnim pitanima. Njihovu znatiželju i potrebu – pa i konkretna dogovaranja – ispunili su članovi Upravnoga odbora kluba predvođeni predsjednikom Dragutinom Korošecom i sa stručne strane dr. Dubravkom Mišićem.

Značaj humanitarnoga rada Kluba, napose njegova preventivnog djelovanja, već je od njegova osnutka prepoznala i lokalna odnosno regionalna vlast te su, kao i prijašnjih godina, Kestenijadu obišli Dražen Pros, zamjenik ministra pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, Darko Ledinski, saborski zastupnik, zamjenik župana Ivan Pal i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Druženje s građanima bilo je korisno, jer su mnogi od njih doznali neke prijeko potrebne pojedinosti te pristupili Klubu kako bi se još bolje informirali o praktičnim pitanjima poput potrebe preventivnoga pregleda i mogućnostima liječenja sve učestalijeg raka ove žlijezde.

Podsjećamo članove Kluba da je sljedeći sastanak u utorak 10. prosinca u obnovljenoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo (stara Interna) u 17 sati; molimo članove da podmirečlanarinu za 2013. godinu.

Pogledajte sve novosti