ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

18. veljače 2022.

MALA LIGA OBILJEŽILA DAN ZLATNE VRPCE 2022.

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti obilježava se 15. veljače s ciljem pružanja podrške i boljeg razumijevanja problema s kojima se susreću djeca oboljela od raka, njihovi roditelji, njihove obitelji.

Prvi put je obilježen 2002. godine na inicijativu Međunarodnog saveza organizacija roditelja djece oboljele od raka. Promovira se nošenjem zlatne vrpce pa otuda i naziv Dan zlatne vrpce. U Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Mala liga obilježava ga već niz godina.

Budući je to i dio školskog kurikuluma, učenici su nizom aktivnosti pokazali empatiju i spremnost u pružanju podrške bolesnim vršnjacima. Učeničko vijeće sudjelovalo je u radionici koju su pripremile Draženka Patačko, učiteljica RN i Ena Begović, magistra pedagogije. Radionicu je podržala i nova voditeljica Male lige Koprivničko – križevačke županije Nataša Sušanj, dipl. učiteljica RN.

Iako je sva pozornost javnosti usmjerena na pandemiju COVID – a 19, za male onkološke bolesnike nema predaha u borbi s tako teškom bolešću.
Njima, njihovim roditeljima i njihovim najbližima potrebna je i dobrodošla svaka pomoć i podrška.

Pogledajte sve novosti