Novosti

19. veljače 2024.

Obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od malignih bolesti

U petak 16. veljače 2024. Mala liga Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara obilježila je Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti koji se obilježava 15. veljače.

Za učenike voditeljica Male lige, učiteljica Nataša Sušanj, održala je predavanje i radionicu. S predstavnicima Vijeća učenika razgovarala je o zloćudnim bolestima, kako pomoći prijatelju koji je bolestan te kako se ponašati u situaciji kada nam je netko koga volimo teško bolestan. Voditeljica Male lige iskoristila je ovu radionicu kako bi učenicima virovske škole predstavila logo, brošuru i roll up bannere kojima Mala liga predstavlja svoje aktivnosti i rad. Učenici su na kraju pisali poruke podrške oboljeloj djeci koje smo lijepili na plakat te ga izložili u predvorju škole.

Učenici 1. a razreda zajedno su sa svojom učiteljicom Majom izrađivali straničnike, a učenici 3. b crtali su na tu temu. I ostali učenici su na Satima razrednika pisali poruke podrške, glumili, razgovarali. Cilj radionice za Vijeće učenika bio je informirati, educirati i senzibilizirati učenike o problemima oboljelih od raka i drugih zloćudnih bolesti radi prevencije i pomoći oboljelima.

Obilježavanju Dana zlatne vrpce pridružili su se i učenici područnih škola Hampovica, Miholjanec i Šemovci. Učiteljica Nataša im je kroz tjedan održala predavanje, a kako su oni sa svojim učiteljicama obilježili taj Dan možete provjeriti klikom na http://os-fvsignjara-virje.skole.hr/pododje/semovci ili pak vidjeti u našoj galeriji slika.

Obilježavanju Dana zlatne vrpce pridružili su se i  učenici 1. razreda OŠ Koprivnički Bregi s učiteljicom Tajanom Tomec Lesjak koji su snimili predivni video te učenici sedmog razreda OŠ “prof. Blaž Mađer” iz Novigrada Podravskog koji su sa svojom razrednicom Marijanom Ćorić i pedagoginjom Katarinom Švarbić prigodnom aktivnosti pisanja poruka podrške te izradom panoa obilježili Dan zlatne vrpce. Kod učenika su nastojali potaknuti empatiju prema djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Hvala osnovnim školama koje su nam se pridružile te ovom prigodom pozivamo i ostale osnovne škole iz Koprivničko-križevačke županije da nam se pridruže u obilježavanju važnijih datuma Lige.

Najveće je bogatstvo biti zdrav, stoga brinimo o sebi i pomozimo onima koji trebaju našu pomoć!

Nataša Sušanj

Pogledajte sve novosti