ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

23. lipnja 2022.

POKRENI SE, PROMIJENI SE!

U Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, u srijedu 15. lipnja 2022. održala se svečana podjela nagrada za učenike i mentore koji su sudjelovali u preventivnom natječaju Pokreni se, promijeni se!
Natječaj su za sve učenike srednjih škola naše županije raspisali đurđevačka gimnazija i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije koja je nositelj preventivnog projekta “Zajedno protiv pušenja” kojim su za sve sudionike natječaja osigurane vrijedne nagrade u obliku poklon bonova.

Na početku svečane podjele nagrada, svim prisutnima obratili su se ravnatelj đurđevačke gimnazije Tomislav Ostojić, prof., te predsjednica županijske Lige protiv raka dr. Andrea Lukić Suknaić koji su naglasili važnost provođenja ovakvih projekata radi očuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja, produbljivanja kritičkog mišljenja i jačanja samopoštovanja radi odabira slobode od bilo kakvih oblika ovisničkog ponašanja.
Prije podjele nagrada svim nazočnima prezentirala je rezultate natječaja Pokreni se, promijeni se koordinatorica projekta “Zajedno protiv pušenja” ispred
županijske Lige protiv raka Irena Tišljar, prof.
Naglasila je ciljeve, očekivanja i dosadašnje rezultate projekta koji se provodi u srednjim školama od 2011. godine.
Prema mišljenju Prosudbene komisije u kojoj su sudjelovali ravnatelj Tomislav Ostojić, prof., Zvjezdana Smes, prof., Filip Adaković, prof. i Irena Tišljar, prof. najbolje edukativne filmove na temu ovisnosti napravili su:

1. Vito Popović, učenik Strukovne škole Đurđevac uz mentoricu Mateju Živko, prof.
Vito je nagrađen poklon bonom od 1300 KN.
2. Fran Vlahović, učenik đurđevačke gimnazije, nagrađen poklon bonom od 1100 KN.
3. Arel Lav Jurkas ispred Dramske grupe đurđevačke gimnazije nagrađen poklon bonom od 900 KN; mentorica Ana Huzjak, prof.

Za kreativnost i edukativnu poruku filma nagrađeni su i:

1. Hrvoje Horvat, Marta Tomiša i Tereza Kokša, učenici gimnazije “Fran Galović” Koprivnica koji su nagrađeni poklon bonom u vrijednosti od 500 KN; mentorice Mišela Lokotar, prof. i Ines Sertić, prof.
2. Anamarija Barberic, Ella Brnić i Ema Tuba, učenice đurđevačke gimnazije koje su nagrađene poklon bonom u vrijednosti od 500 KN; mentorica Iva Avirović, prof.

Svi mentori su također nagrađeni poklon bonovima, te potvrdama o sudjelovanju u natječaju Pokreni se, promijeni se za trud oko prevencije pušenja i ostalih ovisnosti.

Nakon prikaza svih nagrađenih filmova uslijedilo je kratko druženje uz želju za uspješnim završetkom ove školske godine i nadom da će ovakva događanja uz promišljanje o zdravlju postati dio naše školske tradicije.

Sve filmove možete pogledati na dolje navedenom linku!

https://carnet-my.sharepoint.com/personal/irena_tisljar_skole_hr/_layouts/15/onedrive.aspx?id=%2Fpersonal%2Firena%5Ftisljar%5Fskole%5Fhr%2FDocuments%2FFilmovi%20Pokreni%20se%2C%20promijeni%20se&ga=1

Pogledajte sve novosti