ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Ligin vjenčić – plemeniti zbogom

Umjesto cvijeća i svijeća – plemeniti zbogom

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije već nekoliko godina provodi program s nazivom Umjesto cvijeća i svijeća – plemenito zbogom. Naime, građani svake godine izdvajaju znatne novčane svote za ukrašavanje grobova i prilikom ukopa svojih bližnjih, osobito uz obilježbu 1. i 2. studenoga. To je tradicija naših ljudi, koju ovaj Ligin program neće mijenjati.

Umjesto toga, Liga apelira da građani barem mali dio sredstava koja izdvajaju za kupnju cvijeća i svijeća namijene za humanitarno djelovanje. Točnije, programom se želi ukazati građanima da znak poštovanja prema pokojniku nije samo kupnja skupog vijenca ili cvijeća nego da su dio novca namijenili i za pomoć oboljelima od raka.

Za one koji se odluče humanitarno pomagati, svoj novac mogu uplatiti na žiroračun Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Ta će sredstava biti korisno utrošena za preventivne programe u borbi protiv raka, kupnju uređaja potrebnih za ranu dijagnostiku i liječenje oboljelih od raka te financiranje pretraga potrebnih u dijagnostici određenih vrsta raka i njihovog učinkovitog liječenja. Uplatnice su dostupne na poštanskim u bankovnim šalterima.

Uplatnica