ligaprotivrakakckz@gmail.com Facebook stranica

Novosti

31. svibnja 2012.

Bal Male lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije

BAL MALE LIGE PROTIV RAKA KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U VIRJU

U OŠ prof. F. V. Šignjara u Virju obilježili smo Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti u srijedu 15. veljače 2012..

Akciju pod nazivom Naša je prijateljica bolesna započeli smo potpisivanjem poruka podrške u školskom predvorju – poruke je osmislila Draženka Patačko, naša kreativna učiteljica i voditeljica Iskrica pri društvu Naša djeca Virje. Poruke su potpisali gotovo svi učenici, učitelji i ostali školski zaposlenici. Dijelili smo i edukativne letke koje je pripremila Mala liga protiv raka Koprivničko – križevačke županije, a koju je pri Ligi pokrenuo i aktivnosti osmislio naš dugogodišnji ravnatelj mr. sc. Dražen Podravec. Letak je grafički osmislio prof. Zdravko Tišljar, a uputili smo ih u sve OŠ naše županije.

 

Cilj ove aktivnosti je suočiti se s pojavom te opake bolesti kao i edukacija djece i odraslih, ali i senzibilizacija za taj sve prisutniji problem kao i razvijanje empatije.

 

Obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti nastavili smo u petak 17. veljače Balom Male lige koji priređujemo već treću godinu zaredom i kojim osim već rečenih ciljeva nastojimo prikupiti i materijalna sredstva.

Dr. Marija Sačer, predsjednica Lige protiv raka naše županije, Dražen Podravec, predsjednik Male lige i naši školski volonteri nositelji smo aktivnosti organizacije Bala. Zabava je to zatvorenoga tipa za koju predsjednici društava i udruga s područja naše općine zakupljuju stolove za svoje članstvo pa smo lako popunili cijelu salu Društvenoga doma u Virju. Potvrdili smo i s ponosom ističemo naše virovsko zajedništvo i suradništvo!

Ganutljivo je koliko su zapravo ljudi već senzibilizirani i žele pomoći – jer koga god smo nešto prosili – svi su se rado odazvali pa hvala svima:

djelatnicima Općine Virje i načelniku Mirku Peroku, predsjedniku Općinskoga vijeća Mirku Lukiću i našoj Županiji.

Hvala pokroviteljima bogate večere – Marijanu Careku, Krunoslavu Dominikoviću, Željku Ljubiću, Draženu Đuriševiću i Hotelu Picok. Hvala volonterkama izUdruge žena Šemovci koje su za sve naše goste ispekle kolače.

Kao i prve godine goste su nam sjajno zabavljali glazbenici Zlatnih struna – hvala dečkima!

Hvala Družbi Braće hrvatskoga zmaja, Hrvatskom pjevačkom društvu Ferdo Rusan, Udruzi vinogradara, voćara i pčelara Virje, Lovačkoj udruzi Virje , zaposlenicima firme Prostor, DVD- u Virje, virovskoj Glumišnoj družini, virovskoj podružnici Hrvatskog društva za osteoporozu, DND-u Virje, Udruzi umirovljenika Virje, KUD-u Zvirišće Šemovci, Udrugama žena Virje, Šemovci i Miholjanec, DVD-u Šemovci kao i mjesnom odboru Šemovci.

Hvala našemu pekaru Pavi Begoviću, Ivici Pršinoviću, Zvomimiru Ištvanu, Mirku Adakoviću, Mirici Krčmar te Đurđi i Martini iz virovske cvjećarnice Mimoza. Hvala Iskricama, njihovim roditeljima i učiteljici.

Prošle smo godine dio sredstava uputili u susjednu i prijateljsku školu u Kalinovac za njihovu bolesnu djevojčicu, a ove godine imamo našu.

S posebnim poštovanjem zahvaljujem svima koji su pomogli da nam sve ovo uspije, a najviše vrijednim volonterima naše škole: učiteljicama, spremačicama i domarima.

Ravnateljica OŠ prof. F. V. Šignjara Virje Marica Cik Adaković,prof

Pogledajte sve novosti