ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

31. svibnja 2012.

Ruka nade za plavu vrpcu

Informacija o provedenim akcijama!

Ispred gradske tržnice u Koprivnici 19.05.2012 od   10 do 12 sati drugu godinu za redom se predstavila Udruga ILCO  Koprivnica akcijom „Ruka nade za plavu vrpcu„. Akcijom se htjelo naglasiti važnost povećanja svijesti javnosti o značaju prevencije ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Ove godine akciju je potpomogao i u njoj sudjelovao Fond za potporu teško oboljelih sindikata PPDIV-a Podravke.

Tjedan dana kasnije 26.05.2012 u Varaždinu na Franjevačkom trgu održana je javno zdravstvena –regionalna akcija istog naziva „Ruka nade za plavu vrpcu“.

S regionalnog skupa ILCO društava u Varaždinu

U organizaciji tog projekta sudjelovale su udruge ILCO Varaždin, Čakovec i Koprivnica te Lige protiv raka varaždinske, međimurske i koprivničko-križevačke županije i Zavodi za javno zdravstvo svih triju županija. Pokrovitelj je Ministarstvo zdravlja i Hrvatska liga protiv raka.

Javnosti osim edukativnih letaka, testova za rano otkrivanje bolesti predstavljena je i izložena maketa debelog crijeva kroz koju su građani mogli proći i upoznati se izgledom debelog crijeva i njegovim anomalijama. Ministar zdravlja  dr Rajko Ostojić koji je otvorio i sudjelovao u akciji stavio je naglasak na važnost preventive te posebno istakao uspješnu i hvale vrijednu suradnju ILCO društava naše regije.

Tajnica ILCO Koprivnica

Katarina Martinčić

 

Pogledajte sve novosti