Novosti

13. prosinca 2011.

Održana predavanja u mjesecu borbe protiv raka

U četvrtak 24. studenoga u koprivničkoj Gradskoj vijećnici održano je posljednje od tri predviđena predavanja za građane u mjesecu borbe protiv raka. Sva tri predavanja, održana u Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici pripremio je urolog dr. Dubravko Mišić, koji je govorio o temi ranoga otkrivanja raka prostate.

Za razliku od istovrsnih skupova u ostalim gradovima, u Koprivnici je odaziv građana bio slab. To se može objasniti činjenicom da je novoosnovani Klub ‛Prostata’ Koprivnica tijekom nekoliko posljednjih mjeseci pripremio i proveo niz odgovarajućih aktivnosti, što je popratio i veći broj građana i novih članova Kluba. Osim toga, struktura posjetitelja – u Križevcima i Đurđevcu većinom su nazočile žene, što je također dobro jer muške bolesti prostate su i obiteljski problem – upućuje na zaključak da naša sredina još uvijek nije dovoljno otvorena kad je riječ o osjetljivijim temama, osobito pitanjima zdravlja.

Ipak, sve veći broj članova Kluba i njihova nazočnost aktivnostima, daje nadu da se i taj segment društvena ponašanja ponešto mijenja, budući da jača osviještenost građana o potrebi preveniranja svoga zdravlja. Potvrđuju to i upiti malobrojnih posjetitelja na koprivničkom predavanju koji su postavili više pitanja vezanih uz njihove urološke probleme.

Dio odgovora dobili su odmah a za ostala i neka nova pitanja bit će prilike već uskoro, na sljedećemu klupskom okupljanju s predavanjem, razgovorom, razmjenom mišljenja, što će u prostoru Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici biti održano u utorak 20. prosinca od 17 sati.

Duško Bodinovac

Pogledajte sve novosti