ligaprotivrakakckz@gmail.com Facebook stranica

Novosti

8. listopada 2014.

Dan ružičaste vrpce

U subotu 4. listopada u Koprivnici klub “Nada” obilježio je “Dan ružičaste vrpce”. Ovom akcijom nastoji se podići svijest  o raku dojke od kojeg svake godine samo u Hrvtaskoj umire više od tisuću žena. Akciju organizira Europski forum protiv raka doje Europa Donna. Puštanjem ružučatih balona simbolički smo se prisjetili žena koje nisu uspjele pobijediti ovu zloćudnu bolest.

Moderan stil života koji uključuje pretilost, previše alkohola, nepravilnu prehranu i manjak fizičke aktivnosti krivi su za povećan broj oboljelih od raka dojke, tvrde stručnjaci. Broj oboljelih žena u proteklih se 30 godina udvostručio, a prema statističkim podacima svaka deseta žena će u životu razviti neki od oblika te bolesti. Godišnje u Hrvatskoj od raka dojke oboli od 2300 do 2500 žena, a upravo je rak dojke i najčešći uzrok smrti od raka kod žena.

Klub “Nada” prikupio je akcijom oko 2.300 kn koje će biti namijenjene prevenciji i liječenju od ove opake bolesti. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i posjetili naš promotivni štand.

Pogledajte sve novosti