Novosti

11. lipnja 2014.

U Koprivnici predavao onkolog dr. Mladen Solarić

Novi lijekovi produžuju život

Na poziv Kluba ‛Prostata’, u suradnji sa županijskom Ligom protiv raka i koprivničkom Podružnicom Hrvatskog liječničkog zbora, u utorak 10. lipnja Koprivnicu je posjetio dr. Mladen Solarić, poznati onkolog iz KBC-a Rebro. On je toga dana održao dva predavanja. Prvo je u Gradskoj vijećnici članovima Kluba i svim zainteresiranim građanima, osobito muškarcima srednje i starije životne dobi govorio o temi hormonsko liječenje karcinoma prostate. Prije  njega, uvodno je o ranome otkrivanju i liječenju karcinoma prostate govorio koprivnički urolog dr. Dubravko Mišić.

Velik broj članova Kluba kao i ostali građani s neskrivenim zanimanjem popratili su ovo predavanje, to više što mnogi od njih imaju urogenitalne probleme, a dio ih i prolazi različite zdravstvene tretmane. Oni su dr. Solariću postavili mnogo pitanja na koja je gost predavač rado, stručno i razumljivo odgovarao. Među ostalim, one je istaknuo napredak u hormonalnome liječenju putem sve više pripravaka koji su, nažalost, nama u Hrvatskoj još uvijek nedostupni i iznimno skupi. Radi se o medikamentima kojima se liječi rak prostate čak i u uznapredovaloj fazi, čime se znatno poboljšava kvaliteta života onkoloških bolesnika.

Dr. Mišić i dr. Solarić o ovoj temi govorili su nešto kasnije na predavanju u koprivničkoj Bolnici članovima koprivničke Podružnice Hrvatskoga liječničkog zbora.

Pogledajte sve novosti