ligaprotivrakakckz@gmail.com Facebook stranica

Novosti

14. lipnja 2012.

Godišnja skupština kluba Prostata Koprivnica

KLUB PROSTATA KOPRIVNICA

Održana godišnja skupština

 

U utorak 12. lipnja, Klub Prostata održao je svoju prvu godišnju skupštinu. Na osnivačke predradnje podsjetio je predsjednik Kluba mr. Dragutin Korošec, koji je podsjetio na inicijativu UROLOGA dr. Brune Kovačevića otprije nekoliko godina. Klub je osnovan 5. srpnja 2011. godine i odonda je, povećavajući broj članova, proveo niz aktivnosti.

Prva od njih bila je kestenijada, održana 22. listopada ispred Gradske tržnice, kojom prigodom je dijeljen promotivni materijal te su brojni zainteresirani građani od liječnika dobili korisne informacije.

Samo nekoliko dana kasnije, 25. listopada održan je prvi klupski sastanak s tematskim predavanjem ‘Što je prostata, pregled i znakovi bolesti prostate’ što ga je održao tada još specijalizant dr. Dubravko Mišić. Sastanku je nazočio još skroman broj starih kao i novih članova. No već mjesec dana kasnije na drugom sastanku, 20. prosinca, s tematskim predavanjem ‘Benigna hiperplazija prostate (dobroćudno povećanje prostate)’, članova je bilo znatno više. Tada je dogovoreno da se klupski sastanci održavaju svaka tri mjeseca, svaki drugi utorak – zimi od 17, a ljeti od 18 sati.

Sljedeći sastanak održan je 13. ožujka s temom ‘Erektilna disfunkcija’. Tom prilikom došao je rekordan broj starih i novih članova: uplaćene su 42 članarine za 2012. godinu (iznos od 30 kuna godišnje zapravo je članarina Lige) te su ukupno do sljedećega termina, 12. lipnja pristupnicu ispunila ukupno 53 člana.

Osim izvještaja predsjednika Kluba, dogovoreno je da se zbog slabog odaziva članstva (bilo je u tijeku Europsko nogometno prvenstvo – što se nije uzelo u obzir tri mjeseca ranije prilikom dogovaranja ovoga termina!) predavanje s predviđenom temom o problemima inkontinencije održi na sljedećemu klupskom sastanku 11. rujna.

Ipak, umjesto predavanja i formalne rasprave na godišnjoj skupštini, prisutni su u neobaveznom razgovoru inicirali niz pitanja o radu Kluba, kao i o urološkim problemima. Iz rasprave se iznijansirala zamisao da bi se ubuduće, osim naglaska na bolesti prostate, predavanja mogla proširiti i na ostale urološke probleme te šire – na pitanja muškog zdravlja.

Potrebno je naglasiti da je sva predavanja – uključujući i ona naslovljena Rano otkrivanje raka prostate, održana u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu u studenome, mjesecu borbe protiv raka, pripremio i održao urolog dr. Dubravko Mišić.

I najbolje na kraju – Klub je inicirao prikupljanje sredstava za nabavu i opremanje koprivničke Opće bolnice ultrazvučnom opremom koja će biti korištena u dijagnostičke svrhe (biopsija, UZ pregledi…). Prednosti posjedovanja takve opreme su iznimne: pacijenti za takve zdravstvene potrebe više neće morati odlaziti u medicinske ustanove izvan Koprivnice, dakle realno je očekivati i obuhvatom i kakvoćom bolje urološke usluge. Prema zadnjim obavijestima, akcija napreduje tempom i obuhvatom iznad svih očekivanja!

(db)

Pogledajte sve novosti