Novosti

31. listopada 2019.

Klub ‛Prostata’ Koprivnica održao klupsku kestenijadu 2019.

KLUB ‛PROSTATA’ KOPRIVNICA

Održana klupska kestenijada 2019.

Jedna od aktivnosti koprivničkoga Kluba Prostata, što djeluje u sklopu županijske Lige protiv raka, jest i klupska kestenijada kojom se obilježava  dan prostate, i na koju su u ovome Klubu vrlo ponosni. To više što je ove godine – u subotu 26. listopada, ispred Gradske tržnice, održana već deveti put.

Namjera ove javnozdravstvene akcije jest prije svega preventivna – zainteresiranim građanima ponuditi pisani materijal o zdravlju i potrebi kontrole muške žlijezde prostate, kao i odgovoriti na njihova pitanja, kojih je iz godinu u godinu sve više, kako raste spoznaja o zdravstvenim problemima i sve obuhvatnijem pobolu od raka prostate! To se posebno odnosi ma muško stanovništvo srednje i starije životne dobi, ali i mlađi muškarci bi se trebali što ranije osvijestiti za njihovu skorašnju skrb u ovoj spolnoj žlijezdi.

Dan je te subote bio sunčan i ugodno topao, stoga čudi nešto slabiji odziv građana, kojima je Klub na spomenutom mjestu nudio pečene kestene.

Kao i obično, Kestenijadu su svojim dolaskom podržali brojni poznati građani, a među kojima i neki gradski i županijski dužnosnici.

(db)

Pogledajte sve novosti