ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

31. listopada 2019.

Klub ‛Prostata’ Koprivnica održao klupsku kestenijadu 2019.

KLUB ‛PROSTATA’ KOPRIVNICA

Održana klupska kestenijada 2019.

Jedna od aktivnosti koprivničkoga Kluba Prostata, što djeluje u sklopu županijske Lige protiv raka, jest i klupska kestenijada kojom se obilježava  dan prostate, i na koju su u ovome Klubu vrlo ponosni. To više što je ove godine – u subotu 26. listopada, ispred Gradske tržnice, održana već deveti put.

Namjera ove javnozdravstvene akcije jest prije svega preventivna – zainteresiranim građanima ponuditi pisani materijal o zdravlju i potrebi kontrole muške žlijezde prostate, kao i odgovoriti na njihova pitanja, kojih je iz godinu u godinu sve više, kako raste spoznaja o zdravstvenim problemima i sve obuhvatnijem pobolu od raka prostate! To se posebno odnosi ma muško stanovništvo srednje i starije životne dobi, ali i mlađi muškarci bi se trebali što ranije osvijestiti za njihovu skorašnju skrb u ovoj spolnoj žlijezdi.

Dan je te subote bio sunčan i ugodno topao, stoga čudi nešto slabiji odziv građana, kojima je Klub na spomenutom mjestu nudio pečene kestene.

Kao i obično, Kestenijadu su svojim dolaskom podržali brojni poznati građani, a među kojima i neki gradski i županijski dužnosnici.

(db)

Pogledajte sve novosti