Novosti

17. studenoga 2023.

NEPUŠAČKA ZONA

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti nastavljamo s provođenjem županijskog projekta “Zajedno protiv pušenja” u kojem učenici đurđevačke gimnazije sudjeluju od 2011. godine. Danas u projektu sudjeluju i učenici ostalih škola iz naše županije.

Ciljevi ovog projekta čiji su nositelji Liga protiv raka naše županije i đurđevačka gimnazija su promicanje kritičke svijesti o štetnosti pušenja te promoviranje zdravih načina života uz važnost očuvanja zdravlja.

Krajnji cilj ovog projekta je smanjenje pušačke populacije srednjoškolaca uz promociju očuvanja svojeg i tuđeg zdravlja.

Đurđevački gimnazijalci ove školske godine planiraju sada već tradicionalnu, osmu akciju “Vježbom/plesom protiv pušenja i ostalih ovisnosti” te suradnju s Malom ligom virovske osnovne škole.

Važan element projekta je da se kroz rad s učenicima osvrne i na problem raka te drugih ovisnosti koje su prisutne u populaciji mladih.

Sve veći problem uočava se u korištenju nikotinskih vrećica i energetskih pića.

Unutar projekta proučavaju se nacionalni preventivni programi uz obilježavanje značajnih ekoloških datuma. Tijekom prosinca ove godine planira se održavanje pub kviza općeg znanja za učenike na nivou škola i županije koji je temeljen na spoznajama o štetnosti konzumiranja alkohola i cigareta te drugih sredstava ovisnosti.

U suradnji s učenicima i mentorima koprivničke gimnazije i Dramske grupe đurđevačke gimnazije osmišljen je logo i slogan projekta koji ćemo uskoro predstaviti.

Prevencija i edukacija su najvažniji koraci u borbi protiv ovisnosti.

Irena Tišljar, prof. izvrsni savjetnik

Koordinatorica projekta ispred Lige protiv raka KKŽ

Pogledajte sve novosti