Novosti

20. siječnja 2018.

Obilježavanje Dana mimoza u Virju 2018.

Mala liga obilježila Dan mimoza u Virju

U subotu, 20. siječnja 2018. Mala liga protiv raka je podjelom grančica mimoza i edukativnog materijala u Virju  obilježila Dan mimoza – Dan prevencije raka vrata maternice.

U humanitarnoj akciji sudjelovale su učiteljice iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje  Silvana Bebek, Draženka Patačko  i volonteri Male lige Lana Marelja , Lea Pavelić i Cindy Bingula. Akciji se pridružio i mr. sc. Dražen Podravec, osnivač Male lige.

Iako se često Virje zaboravlja u najavi obilježavanja Dana mimoza, bez fotografa i značajnih imena, Virovci znaju da će mimoze stići i do njih.

Bez velike medijske pozornosti  održana je tako tradicija u kojoj se Virje  pridružuje gradovima Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima u obilježavanju Dana mimoza.

Već niz godina zaredom nedostaje ovih nježnih  cvjetnih graničica za sve one koji bi željeli sudjelovati. Žene i muškarci sami  prilaze i čini se kako ih ne treba posebno senzibilizirati. Među njima su žene koje je dotaknula ova opaka bolest.

Neki su muškarci uzeli grančicu za svoje majke i supruge…  Neki žele dati svoj prilog u spomen onih koje su nepovratno izgubili…

Bravo i za male volontere. Njihova iskrena radost u pomaganju osobito je značajan doprinos edukaciji i prevenciji bolesti u manjim sredinama.

Liga protiv raka Koprivničko križevačke županije koja je osigurala cvijeće i edukativne materijale zahvaljuje je svima koji su na bilo koji način pomogli.

 

Voditeljica Male lige protiv raka Koprivničko – križevačke županije                                                                      Draženka Patačko

Pogledajte sve novosti