ligaprotivrakakckz@gmail.com Facebook stranica

Novosti

18. veljače 2016.

Obilježen Dan zlatne vrpce

15. veljače svake se godine svugdje u svijetu, pa i u Hrvatskoj, obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti. Međunarodna organizacija roditelja oboljele djece promovira 15. veljače nošenjem zlatne vrpce koja simbolizira borbu protiv ove teške bolesti.

Nažalost, svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete.

Mala liga protiv raka Koprivničko – križevačke županije već nekoliko godina ustraje u nastojanju da toga dana barem nekoliko trenutaka pomislimo na teško oboljelu djecu i njihove najbliže i na taj način podsjetimo javnost na potrebe i probleme oboljele djece, njihovih obitelji i medicinskog osoblja koje o njima brinu.

Dosad je Mala liga uz pomoć Lige protiv raka Koprivničko – križevačke županije organizirala Bal Male lige i posjet malim bolesnicima. Mali i veliki dobri ljudi pisali su poruke podrške, volonteri su u školi izrađivali plakate i na taj način razvijali empatiju kod svojih vršnjaka.

Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Ovog ponedjeljka, 15. veljače, Mala liga je pozvala sve one koji žele poslati poruke nade i podrške oboljeloj djeci da im se pridruže u projektu Zapleši sa mnom.

I zaista, plesalo se za one koji to ne mogu – u vrtićima, osnovnim školama, gimnazijama, knjižnicama Koprivničko – križevačke županije.

U OŠ prof. F. V. Šignjara Virje gdje Mala liga i djeluje najaktivnije, plesalo se na nastavi, ali i za vrijeme odmora. I njihova prijateljica je jako bolesna. Plesali su i za nju.

Mali virovski volonteri su s veseljem pozdravili članove Družbe braće hrvatskoga zmaja koji su također došli podržati ovu humanu aktivnost.

Mala liga Koprivničko – križevačke županije zahvaljuje svima koji su sudjelovali.

Dan zlatne vrpce uz mali poticaj nikome nije trebalo posebno pojašnjavati. Bilo je potrebno tek malo hrabrosti za ples… Pa ipak, možda nečije plesne vještine i nisu najbolje, ali baš zato, možda uspiju izmamiti osmijeh na lica malih bolesnika … Jer njihova hrabrost i snaga je zadivljujuća …

Znamo da će ozdraviti i želimo da već iduće godine zaplešu s nama!

Draženka Patačko, voditeljica Male lige Koprivničko –križevačke županije

Pogledajte sve novosti