ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

2. prosinca 2022.

Predavanje o HPV-u

U utorak 29. studenog, u okviru roditeljskog sastanka za roditelje učenika sedmih i osmih razreda, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara u Virju u suradnji s Ligom protiv raka Koprivničko-križevačke županije upriličila je za roditelje predavanje liječnika ginekologa Ivana Pavlovića, dr. med. spec. gin.

Roditeljski sastanak započeo je pozdravnim govorom pedagoginje Ene Balabanić i učiteljice Nataše Sušanj koja je kao članica Predsjedništva Lige protiv raka predstavila Ligu, njezin rad i projekte. Između ostalog, roditelje je upoznala i s radom Male lige koja je osnovana i djeluje upravo u virovskoj školi s ciljem informiranja, educiranja i senzibiliziranja učenika, roditelja i mještana o problemima oboljelih od raka radi prevencije i pomoći. Istaknula je kako je jedan od projekata Lige naše županije i ovaj koji je tema ovog roditeljskog sastanka – Spriječimo rak vrata maternice.

Projekt se provodi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i školskom medicinom, uz podršku Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, a cilj mu je smanjiti broj žena oboljelih od raka vrata maternice.

Također je istaknula kako Liga protiv raka KKŽ-a već godinama organizira svoj tradicionalni koncert koji će se održati u koprivničkom Domoljubu, u petak 2. prosinca s početkom u 18 sati.

Ginekolog Ivan Pavlović, dr. med. spec. gin. potom je roditeljima održao zanimljivo predavanje o HPV-u koje je upotpunio korisnim kratkim filmom. Roditelji su zainteresirano pristupili temi te sudjelovali u razgovoru. Ovim putem zahvaljujemo na suradnji liječniku Pavloviću i Ligi protiv raka.

Pogledajte sve novosti