ligaprotivrakakckz@gmail.com 048 642 226 Facebook stranica

Novosti

26. studenoga 2018.

Tradicionalni koncert

U petak 23. studenog u dvorani Doma mladih održan je tradicionalni koncert u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku okupljenima se ispred Lige obratio dr. Željko Odobašić koji se u svom govoru osvrnuo na loše rezultate Hrvatske kada se govori o podacima oboljelih i izliječenih od raka. Naime, Hrvatska spada među države koje bilježe sve veći broj oboljelih od raka, a također ne spada u države u kojima raste postotak izlječivosti od raka. Razlog tome je što se rak većinom otkriva u poodmaklom stadiju, kada su rezultati liječenja daleko lošiji. Upravo zato Liga je u protekloj godini naglasak stavila na mlade, edukaciju, a samim time prevenciju zloćudnih bolesti.

Tradicionalno koncert se svake godine organizira u mjesecu studenom, mjesecu borbe proti raka. Mnogobrojna publika uživala je u nastupu Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a koncert je organiziran u suradnji s Družbom Braća hrvatskog zmaja i Hrvatskim društvom skladatelja, a sav prihod koncerta namijenjen je borbi protiv raka.

Ispred Grada Koprivnice koncertu je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž dok je ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Izvor: mrežne stranice Grada Koprivnice.

Pogledajte sve novosti