ligaprotivrakakckz@gmail.com Facebook stranica

Novosti

6. veljače 2013.

Uspješan šesti dan mimoza

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije ocijenila je zadovoljavajućim šesti Dan mimoza, održanim u subotu 19. siječnja 2013. Za provođenje daljnje edukacije o prevenciji raka vrata maternice prikupljeno je 10.700 kuna. U Koprivnici, na dva mjesta: ispred gradske tržnice i u trgovačkom centru Koprivnica, prikupljeno je 6.525, u Đurđevcu 2.013, u Križevcima 1.700, a Mala liga u Virju prikupila je 560 kuna.

Tim sredstvima financirat će se predavanja u osnovnim školama na području naše županije učenicima sedmih i osmih razreda koje će održati specijalistice školske medicine iz Zavoda za javno zdravstvo, a roditeljima će predavanja o toj temi održati ginekolozi iz koprivničke bolnice.

Liječnici preporučuju cijepljenje djevojčica protiv humanog papiloma virusa te redovne ginekološke preglede kako bi se ova bolest navrijeme otkrila i spriječila. Iako je riječ o bolesti koja je izlječiva ako se na vrijeme otkrije, u Hrvatskoj još uvijek od raka vrata maternice svaki dan oboli jedna žena, a svakog trećeg dana jedna žena od posljedica te bolesti umre.

Pogledajte sve novosti