Novosti

19. prosinca 2012.

U Šemovcima održano predavanje o bolestima prostate

U utorak 18. prosinca, u prostoru Mjesnoga odbora održano je predavanje o bolestima prostate. Predavanje je održao urolog dr. Bruno Kovačević, predstojnik Jedinice samostalne djelatnosti urologije koprivničke Opće bolnice. On je, kao što se stalno upozorava iz županijske Lige protiv raka, istaknuo važnost upoznavanja s problemima  urogenitalnog sustava muških osoba srednje i starije životne dobi, kada nastaju i pojačavaju se zdravstvene tegobe uslijed uglavnom dobroćudnog povećanja prostate, ali i mogućih i neugodnih problema, poput upala te nastanka zloćudne bolesti.  Dr. Kovačević usto je upozorio da je rak prostate u porastu, ali je izlječiv otkrije li se u ranoj fazi. Stoga je za navedenu populaciju preporučivo da što prije obave prvi urološki pregled kako bi se utvrdilo početno zdravstveno stanje, osobito promjene prostate.

Predavanju je nazočilo dvadesetak mještana Šemovaca, koji su se nakon predavanja zanimali za neke dodatne pojedinosti. Svi zainteresirani upućeni su da će kvalitetnije i opširnije informacije dobiti uključe li se u rad Kluba Prostata Koprivnica, koji izravno – što je i bila osnovna nakana ovoga predavanja – djeluje u cilju prevencije raka prostate.

Predavanje je upriličeno dogovorom Dragutina Španičeka, predsjednika Mjesnoga odbora Šemovci i Kluba ‛Prostata’ iz Koprivnice.

Pogledajte sve novosti